Thursday, February 11, 2010

Bekas pembantu khas Anwar serah gambar warga Pakistan


MELAKA: Bekas Pembantu Khas Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari, menyerahkan gambar individu yang disyaki dapat membantu menjejak pengendali laman web Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin, kepada Ibu Pejabat Polis (IPD) Melaka Tengah pagi tadi.

Gambar individu warga Pakistan itu diserahkan kepada Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Salehhudin Abd Rahman, kira-kira jam 10 pagi.

Anuar, 41, yang kini menetap di Cheng, dekat sini, tampil di IPD Melaka Tengah itu bersama Ahli Jawankuasa Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) Malaysia cawangan Melaka, Yusof Hasan.

Bagaimanapun beliau tidak membuat sebarang laporan polis dan pada masa sama enggan menunjukkan gambar individu terbabit kepada wakil media yang berkumpul di perkarangan IPD Melaka Tengah untuk merakamkannya.

"Saya tampil ke IPD Melaka Tengah hari ini untuk menyerahkan gambar Aasil kepada Ketua Polis Daerah Melaka Tengah selepas dinasihatkan berbuat demikian oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar.

"Saya berbuat demikian kerana ingin membantu pasukan polis menjejaki Raja Petra," katanya selepas menyerahkan gambar itu. - Berita Harian

No comments: