Monday, February 15, 2010

Malaysia Berdaulat : Anwar tak perlu gunakan Australia untuk 'lepaskan' diri

Hanya selepas beberapa hari bermulanya kes liwatnya di Mahkamah, Anwar Ibrahim terus menggunakan 'taktik' lamanya untuk terus memberi tekanan kepada Kerajaan Malaysia.

Terkenal dengan gelaran 'Pengkhainat Negara', Anwar kali ini menggunakan beberapa orang Ahli Parlimen Australia untuk 'bersuara' bagi menggugat kedaulatan negara.

Tindakan bacul ini jelas bermotifkan politik apabila, Anwar melalui kuncu-kuncunya yang bermastautin di sana untuk mempengaruhi serta mendesak Ahli Parlimen Australia dari Parti Buruh Michael Danby menyerahkan nota bantahan berkaitan kes liwatnya kepada Pesuruhjaya Tinggi Malaysia, Salman Ahmad di Canberra, Jumaat lalu.

Dengan menggunakan Ahli Parlimen Australia kali ini, apakah ianya adalah bukti bahawa dunia Islam sudah tidak menghormati dan telah hilang hormat kepada Anwar.

Kenapa mesti gunakan orang Kristian yang pegangan mereka kepada homoseksual sememangnya boleh diragui.

Untuk makluman semua, ini bukan kali pertama Anwar menggunakan taktik ini untuk memberi tekanan kepada Kerajaan Malaysia. Sebelum ini, Anwar juga pernah mempengaruhi akhbar-akhbar luar untuk memberikan gambaran negatif tentang Malaysia.

Hasratnya hanya satu iaitu menjadikan Malaysia lemah dan hancur kerana dengan cara ini sahaja yang akan memudahkannya untuk 'takluk' Malaysia.

Rakyat Malaysia harus sedar bahawa kuncu-kuncu Anwar yang menetap di Australia memangnya ramai dan salah seorangnya adalah Rahim Ghouse yang telahpun mendapat taraf permastautin tetap di sana.

Umum tahu bahawa Anwar akan menggunakan apa saja taktik untuk melengah-lengahkan dan jika boleh, menggugurkan terus kes yang sedang dihadapinya.

Kemungkinan kuncu-kuncu Anwar yang 'bekerja keras' untuknya dari sana.

Tindakan yang dibuat oleh segelintir Ahli Parlimen Australia ini, benar-benar memalukan Ahli Parlimen Australia yang lain serta tidak menghormati kedaulatan undang-undang Malaysia.

Ianya seperti campurtangan luar yang mahukan Kerajaan Malaysia tunduk mengikut telunjuk mereka.

Desakan agar Kerajaan Malaysia menggugurkan tuduhan terhadap Anwar sebenarnya telah mencabul Hak Asasi Saiful Bahari dan Kedaulatan Undang-undang Malaysia.

Sepatutnya, ianya patut dirujuk melalui Kedutaan Malaysia di sana dan semestinya campurtangan luar tidak diperlukan.

Saya yakin, 1MALAYSIA marah dengan tindakan campur tangan ini yang pastinya ditaja oleh seorang yang memang takut untuk menghadapi kebenaran Allah. - Zul Azhar Cha

No comments: