Friday, April 30, 2010

Pas cabar Kickdefella


Syed Azidi memang rapat dan akrab dengan Pemimpin Pas. Siapakah yang dimaksudkan oleh beliau sebagai orang yang bertanggungjawab menaja aktiviti fitnah keji mereka selama ini.

KOTA BHARU – Dewan Pemuda Pas Kelantan mencabar blogger, Kickdefella atau nama sebenarnya Syed Azidi Syed Abdul Aziz mendedahkan individu terbabit dalam gerak saraf Pas dengan peruntukan RM4 juta untuk mewujudkan persepsi buruk terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi.
Ketua Penerangannya, Ahmad Fadhli Shaari berkata, dalang terbabit perlu didedah sebelum isu dibincangkan di peringkat kepimpinan Pas negeri bagi mendapatkan respons dan tindakan yang bakal diambil.

"Saya tidak mahu mengulas lanjut perkara ini kerana tidak mendapat sebarang maklumat mengenainya dan kita cabar Kickdefella dedahkan siapa individu terlibat dalam kes tersebut," katanya kepada kepada pemberita, di sini, semalam.

Mengulas lanjut mengenai peruntukan RM4 juta itu, Ahmad Fadhli yang juga Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Ma berkata, ia bukan isu jika Pas menggunakan peruntukan itu untuk menjaga imej Kerajaan Negeri.

“Bagi saya jika untuk membina imej untuk RM4 juta tidak jadi masalah berbanding peruntukkan RM77 juta Kerajaan Pusat kepada syarikat perunding antarabangsa Apco Worldwide (Apco),” katanya.

Ahmad Fadhli berkata, pihaknya tidak dapat memberikan sebarang penjelasan terhadap dakwaan Syed Azidi kerana beliau tidak mempunyai maklumat mengenainya.

Syed Azidi membuat dakwaan tersebut dalam laman blognya selepas beberapa pihak termasuk Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan mempertikaikan sumba- ngannya terhadap parti tersebut.

Beliau turut mendedahkan sepanjang hampir tiga tahun berkhidmat di Kelantan, beliau membelanjakan hampir RM4 juta untuk membiayai pelbagai aktiviti termasuklah pembelian aset, peralatan, pembayaran upah operatif, percetakan dan lain-lain yang bertujuan menggerakkan satu Operasi Gerak Saraf dalam tulisan yang bertajuk "Saya yakin Nik Aziz akan kena dakwa".

Tulisan tersebut dibuat merujuk kepada kenyataan akhbar yang dibuat Ahmad Fadhli yang menyifatkannya sebagai seorang yang kecewa serta membuat pelbagai pembohongan. - Sinar Harian

No comments: